- ارسال شده در ۱۳۹۷ آذر ۱۸ ساعت ۱۷:۳۴
- توسط علی واعظ بزرگی
- ۰ نظر
- در مطالب عمومی » مطالب آموزشی
تصورات نادرست در ارتباط با سیستم گرمایش از کف – بخش سوم
پاسخ به اتهامات بی اساس در ارتباط با سیستم گرمایش از کف
.
.
با توجه به مطالب عنوان شده در ارتباط با "تصورات نادرست پیرامون سیستم گرمایش از کف" که به صورت دو بخش مجزا ارائه گردید (مطالعۀ بخش اول در اینجـــــا و مطالعۀ بخش دوم در اینجـــــا)؛ حال نوبت آن رسیده است که به این اتهامات و تصورات نادرست پاسخ دهیم. اصلی ترین مواردی که در ارتباط با گرمایش از کف عنوان می گردد به شرح زیر است:
.
در سیستم گرمایش از کف، دمای اتاق بسیار بالا رفته و امکان کاهش دما در مدت زمان کوتاه وجود ندارد.
امکان کنترل دما در سیستم گرمایش از کف وجود ندارد و دما در این سیستم بالاست.
گرمایش از کف باعث بیماری آسم می گردد.
اجرای سیستم گرمایش از کف بسیار گران قیمت و هزینه بر است.
.
و حال پاسخ ها:
.
در سیستم گرمایش از کف، دمای اتاق بسیار بالا رفته و امکان کاهش دما در مدت زمان کوتاه وجود ندارد.
.
علت اینکه این حالت بوجود می آید، محاسبۀ نادرست میزان فاصلۀ لوله های استفاده شده در کف می باشد که مربوط به عدم توانایی کافی در طراحی و اجرای سیستم لوله کشی است و در این مورد باید مجریان و مهندسان طراحی و اجرا، اطلاعات خود را بروز نموده و کاملا دقیق و مهندسی شده کار اجرا را انجام دهند. میزان فشردگی لوله های آب گرم در گرمایش از کف، در قسمت های مختلف باید بر اساس میزان اتلاف انرژی و شرایط اتاق در نظر گرفته شود و در صورتی که فاصله بین لوله ها کمتر از میزان صحیح باشد (حجم لولۀ آب گرم استفاده شده در کف بالا باشد)؛ آنگاه دمای اتاق بیش از حد گرم می شود. ضمن اینکه سرعت گرم شدن محیط در سیستم گرمایش از کف، به دلیل طولانی تر بودن مدار گرمایشی و زمان بر بودن گرم شدنِ کفپوس واحد، به نسبت سیستم رادیاتوری، کمتر است. در ابتدا مصرف کننده بیش از حدِ نیاز دمای سیستم مرکزی را بالا می برد تا به سرعت به دمای مورد نظر خود برسد؛ که این امر در نهایت موجب میشود که به یک باره بعد گذشت مدت زمانی، دمای اتاق به شدت افزایش یابد. از طرفی کاهش دمای محیط در این سیستم بسیار کندتر از سیستم رادیاتور اتفاق می افتد و مصرف کننده در زمان بالا رفتن دما با باز کردن درب ها و پنجره ها سعی در کاهش دمای محیط دارد که این موضوع نیز سبب اتلاف انرژی می گردد. البته باید به این موضوع توجه نمود که دیر تر سرد شدن سیستم یک حسن برای این سیستم است زیرا که در صورت بروز مشکل و قطعی گاز و برق، دما تا مدت زمان زیادی تغییری نمی کند و مصرف کننده احساس سرما نمی کند.
.
به همین سادگی مشاهده می شود که اجرای غیر اصولی لوله ها در کف، موجبات نارضایتی را برای مصرف کننده فراهم می کند.
.
از دیگر دلایلی که باعث رخ دادن این مسئله می شود؛ تنظیم نبودن دمای سیستم مرکزی (پکیج شوفاژ دیواری یا سیستم موتورخانه) می باشد به طوری که بار ها مشاهده شده است به دلیل عدم آگاهی مجری یا مصرف کننده، دمای سیستم مرکزی بیش از 40 درجۀ سانتیگراد تنظیم می گردد و دمای اتاق به مقدار غیر قابل توجهی افزایش می یابد.
.
.
امکان کنترل دما در سیستم گرمایش از کف وجود ندارد و دما در این سیستم بالاست.
.
اساساً سیستم گرمایش از کف یک سیستم هوشمند بوده و لازم است این سیستم حتماً با تجهیزات کنترلی هوشمند که وظیفۀ کنترل دما، فشار و ... را بر عهده دارند؛ در ساختمان نصب شود. بعضاً مشاهده شده است که جهت کاهش هزینه های اجرا توسط برخی تولیدکنندگانِ مطرح و بعضی از مجریان، از این تجهیزات صرف نظر شده که قطعاً با این کار عوامل نارضایتی مصرف کننده فراهم می شود. اصولاً تا زمانی که از ترموستات های اتاقی و شیر های برقی استفاده نگردد؛ ممکن است دما بسیار بالا یا پایین باشد. کنترل دما توسط مصرف کننده در سیستم گرمایش از کف از طریق ترموستات اتاقی نصب شده بر روی دیوارها میسر خواهد بود و مسلماً بدون نصب این تجهیزات، کنترل دما از روی سیستم مرکزی (به طور مثال پکیج شوفاژ دیواری) بسیار زمان بر و غیر اصولی است.
.
.
گرمایش از کف باعث بیماری آسم می گردد.
.
این عجیب ترین ایرادی است که مدعیان به سیستم گرمایش از کف وارد می کنند. عده ای معتقدند که پُرز روی فرش ها، با گرم شدن کف، به کمک جریان هوا به سمت بالا حرکت کرده و از طریق تنفس وارد بدنِ انسان شده و موجبات بروز بیماری های تنفسی از جمله آسم را فراهم می نمایند.
پیشتر توضیحات مختصری در ارتباط با نحوه انتقال حرارت در سیستم گرمایش از کف ارائه شد و مشخص شد که انتقال دما در سیستم گرمایش از کف بصورت تشعشعی است و ارتباطی با جریان هوا در اتاق ندارد. اما نکتۀ قابل تامل دیگری نیز وجود دارد که پرز روی فرش از طریق راه رفتن نیز جابجا خواهد شد! پس در صورتی که اصلاً از هیچ سیستمِ گرمایشی در اتاق استفاده نگردد نیز ممکن است این اتفاق رخ دهد. اگر با این منطق به موضوع نگاه شود خواهیم دید که در فصول گرم سال که از کولر استفاده میگردد؛ بواسطۀ وزش باد، شدید ترین حالت برای جابجایی پرز ها رخ خواهد داد. حال توجه به این موضوع هم خالی از لطف نیست که آیا پرز فرش و گرد و غبار نشسته بر روی سطوح، ارتباطی به ایجاد بیماری آسم دارد یا خیر؟
.
"جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با بیماری آسم و علائم آن به اینجـــــــا مراجعه نمائید."
.
.ویر 3
اجرای سیستم گرمایش از کف بسیار گران قیمت و هزینه بر است.
.
تا حدودی این نکته قابل پذیرش است اما توجه به تنها یک نکته کافی است تا متوجه گردیم که دمای عملکرد سیستم رادیاتوری تقریبا دو برابر سیستم گرمایش از کف است. بالاترین دما در سیستم رادیاتوری 80 درجۀ سانتیگراد است و این درحالی است که سیستم گرمایش از کف نهایتاً دمای 40 درجۀ سانتیگراد خواهد داشت.
اما بیان یک نکتۀ دیگر نیز خالی از لطف نیست که سیستم گرمایش از کف به گونه ای طراحی شده است که دمای سطوح با دمای ایده آل بدن هم دما گردد. بهترین دما برای بدن انسان بین 20 تا 25 درجۀ سانتیگراد است. پس به راحتی می توان تشخیص داد که دمای سیستم گرمایش از کف باید در این حدود تنظیم گردد تا مصرف کنندگان احساس خوشایند داشته باشند. به این معنی که دمای 40 درجۀ بیشینه ای که برای این سیستم در نظر گرفته شده است؛ دمای بسیار بالایی خواهد بود و کمتر کسی این دما را برای مدارگرمایشی خود در نظر می گیرد. حال با توجه به مطالب عنوان شده باید در نظر گرفت که دمای رادیاتور باید بگونه ای باشد تا هوای اتاق را به دمای 20 الی 25 درجۀ سانتیگراد برساند؛ پس لازم است دمای بالاتری داشته باشد که این برابر است با مصرف انرژی بالا و هزینه های سوختی بیشتر. پس نتیجه گیری می شود که مصرف انرژی در سیستم گرمایش از کف بسیار پایین تر از سیستم رادیاتوری است و قطعاً پس از گذشت مدتی تمامی هزینه های اجرایی باز خواهد گشت.
در مطلب "تصورات نادرست پیرامون سیستم گرمایش از کف" ضمن شرح تفاوت سیستم انتقال حرارت در پر مصرف ترین نوع سیستم گرمایشی در کشور، یعنی سیستم رادیاتور شوفاژ در برابر با سیستم گرمایش از کف، تلاش کردیم که به مهم ترین تصورات نادرست پیرامون این سیستم تازۀ گرمایشی پاسخ دهیم. حال در صورتی که مطلب جدیدتر و سوالاتی در خصوص این سیستم گرمایش وجود دارد؛ برای دفتر فنی مهندسی کالانیز ارسال نموده تا بصورت شفاف و بدون جانب داری از سیستم گرمایشی خاصی به سوالات و ابهامات در حد توان پاسخگو باشیم.
.
جهت سهولت در مطالعۀ مطلب "تصورات نادرست پیرامون سیستم گرمایش از کف" تمامی هر سه بخش این مطلب در قالب یک فایل PDF از طریق لینک زیر ارائه می گردد.
.
.
.
.
.
.
.
مطالب مرتبط:
- تصورات نادرست در ارتباط با سیستم گرمایش از کف – بخش اول
- تصورات نادرست پیرامون سیستم گرمایش از کف – بخش دوم
برچسب ها: کالانیز ، گرمایش از کف ، معایب سیستم گرمایش از کف ، چه نکاتی در گرمایش از کف مهم هستند؟ ، طراحی گرمایش از کف ، اجرای گرمایش از کف ، گرمایش از کف دستی ، گرمایش از کف اتوماتیک ، calaniz ، معایب گرمایش از کف ، سیستم گرمایش از کف ، مقایسه گرمایش از کف با ، چرا گرمایش از کف خوب است ، نحوه طراحی سیستم گرمایش از کف ، محاسبات سیستم گرمایش از کف ، تجهیزات گرمایش از کف ، آموزش گرمایش از کف
ارسال پاسخ
مطالب جدید
دفتر فنی مهندسی کالانیز با مدیریت مجرب و کادر متخصص، در زمینه مشاوره و فروش تجهیزات سیستم های تاسیسات ساختمان و سیستم های گرمایشی و سرمایشی با هدف همکاری و مشارکت با پروژه های ساختمانی و فروشندگان این محصولات، در حال فعالیت میباشد. این مجموعه در تلاش است با فروش محصولات با کیفیت و مطابق با تکنولوژی روز دنیا، ارائه خدمات، آموزش و مشاوره های لازم، گامی در جهت ارتقا صنعت ساختمان سازی کشور بردارد. کالانیز می کوشد تا سبد کامل و متنوعی را از محصولات استاندارد و با کیفیت بالا را به بهترین شکل ممکن و با دقت و سرعت مناسب به نقاط مختلف کشور ارسال نماید. خدمات مشاوره و آموزشی نیز از خدمات اصلی این مجموعه می باشد زیرا که کالانیز بر اهمیت آگاهی سازی مشتریان خود مبنی بر نحوه انتخاب، استفاده و نگهداری از تجهیزات تاسیساتی تاکید ویژه ای دارد.