- ارسال شده در ۱۳۹۷ آذر ۱۵ ساعت ۱۶:۵۵
- توسط علی واعظ بزرگی
- ۰ نظر
- در مطالب عمومی » مطالب آموزشی
تصورات نادرست در ارتباط با سیستم گرمایش از کف – بخش اول
معرفی انواع رادیاتور های سیستم های گرمایشی شوفاژ و مقایسه آن با گرمایش از کف
.
.
سیستم گرمایش از کف به عنوان یک سیستم جدیدِ گرمایشی و مدرن چند سالی است که وارد بازار تاسیسات کشور شده و سازندگان واحد های مسکونی و تجاری از این روش برای گرم کردن ساختمان های خود استفاده می کنند. در ابتدای راه، پس از ورود این سیستم گرمایشی به کشور، تصور می شد که بزودی گرمایش از کف جایگزین تمامی سیستم های گرمایشی نظیر سیستم بخاری های برقی و گازی، انواع رادیاتور های شوفاژ، سیستم های گرمایشی فن کوئلی و سیستم های تابشی از سقف خواهد شد؛ تا جایی که برخی از تولیدکنندگان این سیستم ها در کشور به فکر جایگزینی تولیداتی در راستای سیستم گرمایش از کف به جای محصولات خود بودند. به عنوان مثال یکی از بزرگترین تولید کنندگان پکیج شوفاژ دیواری و رادیاتور آلومینیومی در کشور، با گسترش اجرای سیستم گرمایش از کف، تولید اتصالات و لوله های پنج لایه با برند خود را آغاز نمود؛ اما جالب است که با وجود گذشت بیش از ده سال از ورود گرمایش از کف به ایران، همچنان سیستم های گرمایشی قدیمی تر علی الخصوص سیستم شوفاژ مورد استقبال سازندگان قرار گرفته است.
.
در میان سیستم های گرمایشی فوق سیستم بخاری خیلی زود از میان گزینه های گرمایشی ساختمان حذف شد. از مهمترین دلایل حذف این سیستم می توان به مصرف بالای انرژی، ایمنی بسیار پایین که به کرّات موجب بروز حوادث آتش سوزی، گاز گرفتگی و سوختگی شده بود؛ راندمان پایین و آلایندگی محیطی بسیار زیاد، اشاره نمود.
.
رادیاتور های شوفاژ در حال حاضر رایج ترین سیستم گرمایشی در کشور است. این سیستم با انتقال حرارت مطبوع و تا حدودی یکنواخت، هزینۀ اجرا و نگهداری پایین؛ بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. باید توجه داشت مواردی که در مورد این سیستم اشاره می شود، ارتباطی با سیستم مرکزی شوفاژ که به صورت موتورخانه یا پکیج شوفاژ دیواری می باشد؛ نداشته و صرفاً بحث سیستم انتقال حرارت به محیط، که همان انواع رادیاتور های چدنی، آلومینیومیِ پره ای و یا فولادیِ پانلی است؛ مورد نظر است.
.
انواع رادیاتورها
رادیاتور های موجود در بازار به سه دستۀ اصلی تقسیم می شوند:
.
1- رادیاتور های پره ای چدنی،
.
.
2- رادیاتور های پره ای آلومینیومی
.
.
و 3- رادیاتور های پانلی فولادی.
.
.
.
نحوۀ عملکرد رادیاتورها
در سیستم رادیاتوری، آبِ گرمِ ایجاد شده توسط سیستم حرارتی مرکزی، به وسیلۀ لوله ها به رادیاتور ها منتقل می گردد. هر رادیاتور دارای یک ورودی آب گرم و یک خروجی آب سرد می باشد. آب گرم از قسمت فوقانی وارد رادیاتور شده و از پایین ترین قسمتِ ممکن نیز خارج می شود. در صورت استفاده از رادیاتور های پره ای، آبِ گرم از پرۀ اول وارد و به دیگر پره ها منتقل می شود و همچنین در رادیاتور های پانلی نیز که به صورت کانوکتوری یا شبکۀ به هم متصل شده ساخته شده اند؛ همین مدار تشکیل می شود. رادیاتورها به واسطۀ این جریان آب گرم، کم کم گرم شده و حرارت خود را به محیط منتقل می کنند. رادیاتور های پره ای به واسطۀ شکل ظاهری و نحوۀ طراحی خود، حرارت را به صورت بهتری به محیطِ پیرامون خود انتقال می دهند؛ به صورتی که جریان هوای اتاق با عبور از میان پره ها، جریانِ هوای مناسبی ایجاد کرده و به صورت یکنواخت محیط را گرم می کند. رادیاتور های پانلی نیز به گونه ای طراحی شده اند که جریان هوا از میان صفحات بلوک رادیاتور عبور کرده و با گرم شدن این جریان هوا، فضای اتاق نیز گرم می شود.
.
البته در حال حاضر رادیاتور های پره ای از جنس چدن، دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند و تنها رادیاتور های پره ای از جنس آلومینیوم و رادیاتور های پانلی از جنس فولاد به عنوان رایج ترین نوع در بازار شناخته می شوند. رادیاتور های قرنیزی که به صورت یک مسیر رفت بر گشت آب گرم در تمامِ طول قرنیز دیوار کار می شوند نیز در بازار وجود دارد؛ که به دلیل راندمان بسیار کم آن، چندان مورد توجه مصرف کنند گان قرار نگرفته و بعضاً نارضایتی زیادی به بار آورده است.
.
ضعف سیستم رادیاتوری چیست؟
سیستم رادیاتور که به صورت همرفت عمل می کند، جریان هوای داخل اتاق را با عبور از میان پره ها یا صفحات کانوکتور، گرم کرده و در نتیجه به مرور زمان تمامی فضای اتاق را به دمای مورد نظر می رساند. مهم ترین ضعف این سیستم این است که هر چه به بلوک رادیاتور نزدیک تر شویم؛ دمای بیشتری احساس خواهیم کرد و هر چه دور تر از رادیاتور قرار بگیریم؛ متعاقباً دما کاهش پیدا می کند و هیچگاه دمای تمامی فضا یکسان نخواهد بود. این ضعف در مورد رادیاتور های پانلی به دلیل استفاده از فلز فولاد، بیشتر احساس می گردد. دیگر ضعف این سیستم این است که رادیاتور ها جهت ارائۀ دمای مطلوب نیاز به آب گرم با دمای بالا (در حدود 60 تا 80 درجۀ سانتیگراد) دارند تا بتوانند به خوبی محیط را گرم نمایند و این به معنی مصرف انرژی بالاست. ضمن آنکه به طور طبیعی هوای گرم به سمت بالا حرکت می کند و همواره نزدیک ترین نقطه به سقف دمای بیشتری نسبت به سطح اتاق دارد و در صورتی که از کفپوشی با جنس سنگ استفاده شود؛ این تفاوت دما بسیار قابل لمس می باشد. در کنار تمامی ایرادات فوق، باید در نظر داشت که رادیاتور بخشی از فضای اتاق را اشغال کرده و همچنین ممکن است باعث تغییر رنگ در نمای داخلی ساختمان از جمله تغییر رنگ دیوار ها شود.
اما جالب این جاست که با وجود ضعف های سیستم رادیاتور شوفاژ، همچنان این سیستم گرمایشی پر مصرف ترین نوع سیستم های گرمایشی برای ساختمان ها در کشور است و گرمایش از کف همچنان مورد توجه و استقبال قرار نمی گیرد..
.
گرمایش از کف بر خلاف سیستم رادیاتوری به راحتی می تواند با کمترین میزان انرژی و دمای آب گرم پایین (نهایتاً 40 درجۀ سانتیگراد) محیط اتاق مورد نظر را به دمای مطلوب برساند؛ که متاسفانه به دلیل ناتوانی برخی از مجریان تاسیسات در اجرا و طراحیِ صحیح و اصولیِ این سیستم و عدم شناخت کارفرمایان در مورد مزایای آن، بسیار کمتر از توقعات مورد استقبال قرار گرفته است. مهم ترین دلیل عدم استقبال از گرمایش از کف تصوارت غلطی است که در مورد این سیستم در میان مصرف کنندگان ایجاد شده است. به عبارت دیگر به علت سوءتبلیغاتی که از طرف تولید کنندگان و فروشندگان دیگر سیستم های گرمایشی که رونق سیستم گرمایش از کف را خطری برای خود احساس می کردند؛ در ذهن مصرف کنندگان این سیستم، یک سیستمِ ضعیف و حتی خطرناک جلوه داده شده است. هر چند این فعالیت ها در حال حاضر کمتر شده است؛ اما همچنان تاثیرش در ذهن برخی از سازندگان و مصرف کنندگان باقی مانده که در اینجا در تلاش هستیم تا این تصورات غلط در ارتباط با سیستم گرمایش از کف را اصلاح نماییم. البته لازم به ذکر است که در گذشته نیز همزمان با ورود اولین پکیج های شوفاژ دیواری به بازار ایران، تولید کنندگان و فروشندگان سیستم های مرکزی (دیگ و مشعل) این رفتار را با این محصول تازه در بازار ایران داشته اند؛ تا جایی که در برخی موارد شنیده شد که برخی از تولید کنندگان مطرح این محصولات، پکیج را عامل ناباروری در مردان دانستند! که پس از گذشت مدت زمانی، تمامی این تصورات نسبت پکیج شوفاژ دیواری اصلاح گردید.
.
"جهت جلوگیری از طولانی شدن این بحث، بررسی تصورات غلط پیرامون سیستم گرمایش از کف را در مطالب بعدی عنوان می نماییم و همچنین علت بوجود آمدن این تصورات را بیان کرده و به آن پاسخ خواهیم داد."
.
.
مطالب مرتبط:
- تصورات نادرست پیرامون سیستم گرمایش از کف – بخش دوم
- تصورات نادرست در ارتباط با سیستم گرمایش از کف – بخش سوم
برچسب ها: گرمایش از کف ، جزوه آموزشی ، معایب سیستم گرمایش از کف ، چه نکاتی در گرمایش از کف مهم هستند؟ ، طراحی گرمایش از کف ، اجرای گرمایش از کف ، گرمایش از کف دستی ، گرمایش از کف اتوماتیک ، calaniz ، معایب گرمایش از کف ، سیستم گرمایش از کف ، مقایسه گرمایش از کف با ، چرا گرمایش از کف خوب است ، نحوه طراحی سیستم گرمایش از کف ، محاسبات سیستم گرمایش از کف ، تجهیزات گرمایش از کف ، آموزش ، آموزش گرمایش از کف ، floor hrating ، floor heating ، floorheating
ارسال پاسخ
مطالب جدید
دفتر فنی مهندسی کالانیز با مدیریت مجرب و کادر متخصص، در زمینه مشاوره و فروش تجهیزات سیستم های تاسیسات ساختمان و سیستم های گرمایشی و سرمایشی با هدف همکاری و مشارکت با پروژه های ساختمانی و فروشندگان این محصولات، در حال فعالیت میباشد. این مجموعه در تلاش است با فروش محصولات با کیفیت و مطابق با تکنولوژی روز دنیا، ارائه خدمات، آموزش و مشاوره های لازم، گامی در جهت ارتقا صنعت ساختمان سازی کشور بردارد. کالانیز می کوشد تا سبد کامل و متنوعی را از محصولات استاندارد و با کیفیت بالا را به بهترین شکل ممکن و با دقت و سرعت مناسب به نقاط مختلف کشور ارسال نماید. خدمات مشاوره و آموزشی نیز از خدمات اصلی این مجموعه می باشد زیرا که کالانیز بر اهمیت آگاهی سازی مشتریان خود مبنی بر نحوه انتخاب، استفاده و نگهداری از تجهیزات تاسیساتی تاکید ویژه ای دارد.