- ارسال شده در ۱۳۹۶ مهر ۲۷ ساعت ۱۰:۲۹
- توسط علی واعظ بزرگی
- ۰ نظر
- در مطالب عمومی » مطالب آموزشی
آشنایی با قطعات پکیج شوفاژ دیواری – بخش هشتم: شیر سه طرفه
پکیج های شوفاژ دیواری برای محیط های کوچک (حدوداً کمتر از 250 متر مربع)، و تنها برای استفاده در یک واحد ساختمانی در نظر گرفته شده اند. به همین دلیل مهندسان تولید، آنها را به گونه ای طراحی می کنند که نیازی به قرار دادن مشعل های حرارتی بزرگ و دیگ های آب گرم که پیشتر در سیستم های موتورخانۀ مرکزی استفاده می شدند؛ نباشد و مبدل های حرارتی لحظه ای را جایگزین این تجهیزات کردند.
به دلیل عدم استفاده از این تجهیزات، پکیج های شوفاژ دیواری نمی توانند به صورت همزمان برای مدار بهداشتی و مدار گرمایشی، آب گرم تولید نمایند. البته از آنجایی که آب گرم بهداشتی، اولویت اول برای دستگاه پکیج شوفاژ دیواری است؛ در صورتی که دستگاه در حالت زمستانی قرار گرفته باشد؛ از زمان باز شدن اولین شیرِ آب گرمِ بهداشتی تا زمان بسته شدن آخرین شیر، خروجی آب گرم دستگاه فقط برای تأمین آب مدار بهداشتی باز خواهد بود. بلافاصله پس از بسته شدن آخرین شیرِ آب گرمِ بهداشتی، در صورت پایین آمدن دمای آبِ مدار گرمایشی، از میزان تنظیم شدۀ مصرف کننده، پکیج به صورت اتوماتیک اقدام به گرم نمودن آبِ این مدار می نماید.
تغییر وضعیتِ خروجی آب، از حالت بهداشتی به حالت گرمایشی، در دو دستگاهِ تک مبدل و دو مبدل با یکدیگر متفاوت است. در دستگاه های تک مبدل، مدار گرمایشی از مدار بهداشتی کاملاً جدا بوده و تنها در زمان نیاز به آب گرم برای مدار گرمایشی، پمپ دستگاه روشن شده و آب گرم وارد لوله ها می شود. اما طبق مکانیزم دستگاه های دو مبدل و یکی بودن بخشی از این دو مدارِ آب گرم، در این نوع از پکیج ها لازم است یک قطعۀ هوشمند در قسمتِ مشترک این دو مدار نصب شده تا در زمان لازم در مسیرِ آب گرم تولیدی دستگاه، تغییر جهت ایجاد نماید.
شیر سه طرفه: شیر سه طرفه به تجهیزاتی اطلاق می شود که در بدنه ای برنجی قرار گرفته و وظیفۀ جابجایی مدار کوتاه (مدار متصل به هر دو مبدل) با مدار بلند (مدار گرمایشی) را به عهده دارد. همانطور که اشاره شد لازم است این تجهیزات به صورت کاملاً اتوماتیک ساخته شود تا بر اساس درخواست مصرف کننده، این جابجایی به سرعت و بدون دخالت مصرف کننده انجام پذیرد.
تجهیزات اصلی شیر سه طرفه شامل یک قطعۀ برنجی جهت استقرار تجهیزات، شیر برقی، موتور برقی و مجموعۀ سوپاپ است؛ هر چند که مهندسین تولید برای کاهش ابعاد دستگاه و بهره مندی مناسب تر از فضا، تجهیزات دیگری نظیر فلوسوئیچ، فلومتر یا فلورگلاتور و سنسور های دما (NTC) را در این قطعۀ برنجی قرار می دهند.
مجموعۀ سوپاپ: سوپاپ ها قطعاتی هستند که شیر برقی به کمک آنها مسیر داخلی شیر سه طرفه را تغییر می دهد. سوپاپ یک قطعۀ برنجی است که از یک فنر جهت جابجایی ساده تر، درپوش، اورینگ جهت آب بندی و میلۀ سوپاپ تشکیل شده است.
چرخش موتور برقی باعث به حرکت در آمدن میلۀ سوپاپ شده و فنر نیز به حرکت عمودیِ مجموعۀ سوپاپ در بدنۀ برنجی کمک می کند و در انتها با قرار گفتن سوپاپ در محل ورودی و خروجی مدار های کوتاه و بلند، درپوش مسیر مورد نظر را مسدود کرده و دیگر مسیرِ عبوری آب گرم را باز می نماید. اورینگ ها نیز وظیفۀ آب بندی قطعات را به عهده دارند.
محل قرار گیری شیر سه طرفه در مدار بلند بوده و بر اساس طراحی شرکتِ سازنده، ممکن است در مسیر رفت و یا برگشت قرار گیرد.
عمل نمودن سنسور های مربوط به تشخیص وضعیتِ درخواستیِ مصرف کننده (آب گرم بهداشتی یا آب گرم برای مدار گرمایشی) به برد الکترونیکی، فرمان ایجاد ولتاژ 220 ولتی و جریان لازم برای چرخش موتور شیر برقی را ارسال می نماید. شیر برقی نیز سوپاپ را در جهت مورد نظر به حرکت درآورده و وضعیت را به وضعیت مورد نظر مصرف کننده تغییر می دهد.
نکته: دستگاه های تک مبدل، شیر سه طرفه ندارد.
مطالب مرتبط:
ارسال پاسخ
مطالب جدید
دفتر فنی مهندسی کالانیز با مدیریت مجرب و کادر متخصص، در زمینه مشاوره و فروش تجهیزات سیستم های تاسیسات ساختمان و سیستم های گرمایشی و سرمایشی با هدف همکاری و مشارکت با پروژه های ساختمانی و فروشندگان این محصولات، در حال فعالیت میباشد. این مجموعه در تلاش است با فروش محصولات با کیفیت و مطابق با تکنولوژی روز دنیا، ارائه خدمات، آموزش و مشاوره های لازم، گامی در جهت ارتقا صنعت ساختمان سازی کشور بردارد. کالانیز می کوشد تا سبد کامل و متنوعی را از محصولات استاندارد و با کیفیت بالا را به بهترین شکل ممکن و با دقت و سرعت مناسب به نقاط مختلف کشور ارسال نماید. خدمات مشاوره و آموزشی نیز از خدمات اصلی این مجموعه می باشد زیرا که کالانیز بر اهمیت آگاهی سازی مشتریان خود مبنی بر نحوه انتخاب، استفاده و نگهداری از تجهیزات تاسیساتی تاکید ویژه ای دارد.