- ارسال شده در ۱۳۹۶ مرداد ۱۶ ساعت ۱۶:۱۰
- توسط علی واعظ بزرگی
- ۰ نظر
- در مطالب عمومی » مطالب آموزشی
آشنایی با قطعات پکیج شوفاژ دیواری - بخش پنجم: شیر گاز
شیر گاز (شیر کنترل گاز): در پکیج های شوفاژ دیواری و برخی از دستگاه های گاز سوز دیگر، از این قطعه جهت قطع و وصل کردن، و همچنین کنترل میزانِ گاز ورودی به دستگاه استفاده می شود. شیر گاز یکی از مهم ترین قطعات پکیج شوفاژ دیواری می باشد؛ زیرا که کوچکترین اشکال در عملکرد و یا وجود نشتی در آن، خطر گاز گرفتگی و یا آتش سوزی، جانِ مصرف کنندگان را تهدید می کند. شیر های گاز بصورت لاک شده و پلمپ، بر روی دستگاه های گاز سوز، از جمله بخاری های گازی، آبگرمکن های دیواری و ایستاده و همچنین پکیج های شوفاژ دیواری نصب می گردد و در صورت خرابی آن، باید این قطعه به صورت کامل تعویض گردد و به هیچ وجه تعمیر آن مجاز نیست.
محصولات شرکتSIT (سیت) ساخت کشور ایتالیا بخش عمده ای از سهمِ فروش شیر گاز در بازار ایران را به خود اختصاص داده است؛ زیرا که کیفیت بالای شیر گازهای این شرکت، تولید کنندگان داخلی را مجاب کرده است که از این برند در دستگاه های خود استفاده نمایند. در میان تولیدات این شرکت، شیر های گاز مدل SIT820، SIT840و SIT845 بیشترین مصرف را در بازار ایران دارد.
شیر گازSIT (سیت) ایتالیا مدلSIT820: از این نوع شیر گاز برای دستگاه های گازسوزِ شمعک دار استفاده می گردد. نحوه عملکرد این مدل از شیرهای گاز به این گونه می باشد که همواره یک شعلۀ کوچک که به آن شمعک گفته می شود؛ جهت روشن کردن سطح مبدل حرارتی، روشن باقی می ماند. این شیر گاز دارای سه وضعیت خاموش، حالت شمعک یا پیلوت و حالت شعله می باشد. شیر گازSIT (سیت) ایتالیا مدلSIT820از یک شیر قطع و وصل مغناطیسی و یک بوبین 220 ولتی تشکیل شده است و تنها، امکان قطع و وصل نمودنِ گاز ورودی به دستگاه را دارد. یکی از معایب این نوع شیر گاز، مصرف سوخت بالای آن می باشد؛ به این دلیل که همواره در این مدل شیر گاز، یک شعله کوچک، روشن باقی می ماند و موجب افزایش میزان مصرف گاز می گردد. از دیگر معایب این نوع شیر گاز می توان به خاموش شدنِ مکررِ شعله شمعک، به دلیل وزش باد و جریان هوا اشاره نمود. همچنین سوختن مداوم شعله نیز می تواند در محیط های کوچک، موجب کاهش میزان اکسیژن گردد و به همین دلیل،میزان استفاده از این نوع شیر گاز ها، به دلیل معایب آن، بسیار کاهش پیدا کرده است.
شیر گازSIT (سیت) ایتالیا مدل SIT840: این مدل از شیر گاز های شرکتSIT (سیت)،بصورت بدون شمعک یا آیونایز می باشند. این مدل شیر گاز دارای دو عدد بوبین 220 ولتی بوده که از نظر مکانیکی به صورت سری و از نظر الکترونیکی به صورت موازی به یکدیگر متصل می باشند. نحوه عملکرد این نوع شیر به گونه ای است که پس از روشن شدن دستگاه و ارسال پیام به شیر گاز، یکی از بوبین ها فعال و مقدارِ کمی گاز وارد شمعک شده؛ سپس با روشن شدن شمعک به کمک جرقه زن، بوبین دوم عمل کرده و مسیر ورودی گاز به سطح مشعل باز می شود. در این هنگام، گازِ موجود در سطح مشعل، به کمک شمعک، مشتعل شده و شعله اصلی تشکیل می گردد. این شیر گاز نیز تنها می تواند ورود گاز به دستگاه را قطع و وصل نماید.
شیر گازSIT (سیت) ایتالیا مدل SIT845: شیر گاز مدل SIT845 علاوه بر دو عدد بوبین 220 ولتی جهت قطع و وصل نمودن گاز ورودی، یک عدد بوبین 12 یا 24 ولتی نیز برای کنترل فشارِ گازِ ورودی دارد. نحوه عملکرد این شیر گاز نیز کاملا مشابه مدل SIT840 می باشد؛ با این تفاوت که بوبین 12 یا 24 ولتی می تواند بر اساس مقدار تنظیم شده، فشار گاز مینیمم و ماکزیمم را کنترل نماید. از این نوع شیر گاز بیشتر در دستگاه های پکیج شوفاژ دیواری استفاده می گردد.
نحوه اندازه گیری فشارِ گاز ورودی به شیر گاز:
1- شیر اصلیِ ورودی گاز به دستگاه را کاملا ببندید.
2- پیچِ بازدیدِ گازِ ورودی را شل نمایید. (پیچ پایین شیر گاز)
3- فشار سنجِ (مانومتر) مناسب برای اندازه گیریِ فشارِ گاز را به این پیچ وصل نمایید.
نکته 1: فشار سنجِ (مانومتر) مناسب،فشار سنجی است که امکان اندازه گیری فشار از 0 الی 40 میلی بار را دارا باشد.
4- شیر اصلیِ ورودیِ گاز به دستگاه را به آرامی باز نمایید.
نکته 1: فشار گاز شهری در این زمان باید در حدود 18 میلی بار باشد.
نکته 2: فشار گاز مایع در این زمان باید در حدود 28 میلی بار باشد.
نکته 3: در صورت بالا بودن فشار گاز شهری،لازم است از یک رگلاتورِ کاهندۀ خروجی ثابت، جهت کاهش فشار گاز استفاده گردد.
نکته 4: در صورت پایین بودن فشارِ گاز شهری،با ادارۀ گاز منطقه تماس گرفته شود.
نکته 5: در صورت بالا بودن فشار گاز مایع، به هیچ وجه نباید از رگلاتورِ فشار قوی استفاده گردد.
5- شیر اصلیِ ورودی گاز را ببندید.
6- فشار سنج را از شیر گاز جدا نموده و پیچِ بازدیدِ گاز ورودی را محکم ببندید.
7- شیر اصلیِ ورودی گاز را به آرامی باز کرده و به کمک کف و صابون، پیچ بازدید را از نظر نشتی تست نمایید.
نحوه اندازه گیری فشار گاز مجرای خروجی شیر گاز:
1- پیچ بازدیدِ گاز ورودی به شیر گاز را شل نمایید. (پیچ بالایی شیر گاز)
2- فشار سنجِ (مانومتر) مناسبِ اندازه گیریِ فشار گاز را به این پیچ وصل نمایید.
3- دستگاه پکیج شوفاژ دیواری را در حالت تابستانی قرار داده و دمای آب را به بیشترین میزان ممکن افزایش دهید.
4- دورترین شیر آبگرم از دستگاه پکیج شوفاژ دیواری را باز نمایید.
5- تنظیم فشار ماکزیمم گاز: در این زمان فشارِ گاز خروجی از شیر گاز باید مقداری در حدود 10 میلی بار داشته باشد. در صورتی که این فشار بیشتر از مقدار ذکر شده باشد، به کمک یک آچار شماره 11، مهره شش گوشِ برنجی که روی پیچ بازدید قرار گرفته است را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا فشار گاز کاهش یابد. همچنین در صورتی که فشار کمتر از 10 میلی بار باشد؛ مهره شش گوش را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.
6- تنظیم فشار مینیمم گاز: شرایط ایجاد شده را تغییر نداده و تنها، سیم رابط بوبین 24 ولتی را جدا نمایید. در این هنگام دستگاه در حالت شعله کوتاه یا مینیمم کار می کند.
7- مقدار فشار گاز شعله کوتاه یا مینیمم باید در حدود 4/1 میلی بار باشد. در صورت کمتر یا بیشتر بودن این فشار، به کمک یک پیچ گوشتی مناسب، پیچِ قرمز رنگِ روی شیرِ گاز را در جهت عقربه های ساعت (در صورت کم بودن فشار) و در خلاف جهت عقربه های ساعت (در صورت زیاد بودن فشار) بچرخانید.
8- پس از تنظیم شیر گاز در حالت مینیمم، سوکت بوبین 24 ولتی را در جای خود قرار دهید.
9- آبگرم را بسته و فشار سنج (مانومتر) را جدا نموده و پیچ بازدید را محکم ببندید.
10- مجددا شیر آبگرم را باز نموده و به کمک کف و صابون، محل اتصال شیلنگ فشار سنج (مانومتر) و پیچِ بازدیدِ قرمز رنگ را از نظرِ نشتی بررسی نمایید.
تنظیم نبودن شیر گاز در دستگاه پکیج شوفاژ دیواری آسیب های جبران ناپذیری به این دستگاه وارد خواهد کرد. سرد و گرم شدن مداوم دمای آبگرم مصرفی، رسوب گرفتن مبدل ها، گرم نشدن آبگرم مصرفی و رادیاتور ها، انفجاری روشن شدن مشعل دستگاه، نشت گاز و در پی آن گاز گرفتی، از جمله مشکلاتی است که در صورت عدم تنظیم صحیحِ شیر گاز به وجود می آید. بهتر است در صورت امکان از تنظیم شیر گاز به صورت تجربی و عینی، خودداری کرده و از فشار سنجِ مناسب استفاده گردد.
برچسب ها: کالانیز ، بوتان ، پکیج ، پکیج شوفاژ دیواری ، ایران رادیاتور ، لورچ ، شوفاژ ، calaniz ، شیر گاز
مطالب جدید
دفتر فنی مهندسی کالانیز با مدیریت مجرب و کادر متخصص، در زمینه مشاوره و فروش تجهیزات سیستم های تاسیسات ساختمان و سیستم های گرمایشی و سرمایشی با هدف همکاری و مشارکت با پروژه های ساختمانی و فروشندگان این محصولات، در حال فعالیت میباشد. این مجموعه در تلاش است با فروش محصولات با کیفیت و مطابق با تکنولوژی روز دنیا، ارائه خدمات، آموزش و مشاوره های لازم، گامی در جهت ارتقا صنعت ساختمان سازی کشور بردارد. کالانیز می کوشد تا سبد کامل و متنوعی را از محصولات استاندارد و با کیفیت بالا را به بهترین شکل ممکن و با دقت و سرعت مناسب به نقاط مختلف کشور ارسال نماید. خدمات مشاوره و آموزشی نیز از خدمات اصلی این مجموعه می باشد زیرا که کالانیز بر اهمیت آگاهی سازی مشتریان خود مبنی بر نحوه انتخاب، استفاده و نگهداری از تجهیزات تاسیساتی تاکید ویژه ای دارد.