- ارسال شده در ۱۳۹۸ تیر ۱۵ ساعت ۱۵:۴۸
- توسط علی واعظ بزرگی
- ۰ نظر
- در مطالب عمومی » مطالب آموزشی
تفاوت رادیاتور پره ای و پنلی در چیست؟
سیستم گرمایشی رادیاتوری پر مصرف ترین و محبوب ترین نوع سیستم گرمایشی در کشور می باشد...
.
در صورت استفاده از سیستم حرارتی پکیج شوفاژ دیواری یا سیستم مرکزی موتور خانه، می توان از این سیستم انتقال گرما بهره برد و دلایل استقبال بیشتر مصرف کنندگان از این سیستم گرمایشی به جای دیگر سیستم های رایج نظیر سیستم گرمایشی داکت اسپیلت، گرمایش از کف و انواع بخاری گازی و برقی؛ قیمت مناسب، سهولت در اجرا و استفاده؛ و نیز عدم نیاز به محاسبات مهندسی پیچیده است. همچنین تمایل بیشتری به سیستم انتقال حرارت رادیاتوری به واسطه سابقه بسیار درخشان و بازخورد خوب آن طی سال های گذشته، در کشور وجود دارد.
ابتدا از رادیاتور های چدنی برای گرمایش داخل ساختمان استفاده شد و سپس رادیاتور های آلومینیومی جایگزین رادیاتور های قدیمی شدند. رادیاتور های چدنی قدیمی وزن بالایی داشتند و به نسبت وزن خود، حرارت کمتری منتقل می کردند.
.
.
با ورود رادیاتور های آلومینیومی جدید تر به بازار، به دلیل آنکه رادیاتور های آلومینیومی بسیار سبک تر و شکیل تر بوده و در مقایسه با رادیاتور های چدنی، به مراتب فضای کمتری را به خود اختصاص می دادند؛ مورد استقبال قرار گرفتند. دیگر ویژگی بارز رادیاتور های آلومینیومی، امکان تغییر تعداد پره ها حتی پس از چندین سال استفاده است؛ که این امکان را به مصرف کنندگان می دهد تا در صورت نیاز بیشتر به حرارت، در تعداد پره ها تغییر ایجاد کرده و یا در صورت خرابی یا آسیب دیدگی یک پره، تنها پره آسیب دیده با پره جدید جا به جا گردد.
.
.
اکنون نسل دیگری از رادیاتور ها وارد بازار ایران شده است. رادیاتور های فولادی که بر خلاف رادیاتور های آلومینیومی، بصورت پنل های یکپارچه عرضه می شوند. به طور معمول طول این پنل ها مقادیر 60، 80، 100، 120، 140 و 160 سانتیمتری است که این ابعاد پر کاربرد ترین سایز ها هستند.
رادیاتور های فولادی جدید، انتقال حرارت را سریعتر از رادیاتور های آلومینیومی به محیط منتقل می کنند و به نسبت رادیاتور های آلومینیومی قیمت مناسبتری دارند.
.
.
با گسترش تولید و عرضه رادیاتور های پنلی به بازار، پاسخ به این پرسش که "رادیاتور آلومینیومی پره ای بهتر است یا رادیاتور فولادی پانلی؟" حائز اهمیت و کمی شد.
با جستجو در فضای وب و یا پرسش از تولید کنندگان و فروشندگان این محصولات، متوجه خواهیم شد که پاسخ روشن و قانع کننده ای یافت نخواهد شد و دلایل آن نیز روشن است. هر یک از افراد فوق در تلاش برای فروش محصول خود هستند و صرفا محصولی که موجود است و یا سود بیشتری دارد؛ به عنوان محصول با کیفیت تر معرفی می شود و این کار را برای انتخاب نوع رادیاتور برای مصرف کننده سخت می کند.
برای پاسخ به پرسش بالا باید ویژگی های مثبت و منفی و دلایل تایید و عدم تایید فروشندگان را بررسی نمائیم.
از نکات مثبت رادیاتور های آلومینیومی پره ای باید به وزن سبک، تعادل در انتقال حرارت، یکنواختی دما در محیط و امکان تغییر در تعداد پره ها اشاره نمود و از ایراداتی که به این نوع رادیاتور وارد می شود؛ باید به هوا گرفتن رادیاتور، رسوب پذیری، طولانی بودن زمان گرم شدن رادیاتور و عدم سازگاری با پکیج شوفاژ دیواری اشاره کرد.
رادیاتور های فولادی پنلی نیز سرعت انتقال حرارت بیشتری دارند و به نسبت جرم خود، حرارت بیشتری منتقل می کنند. بیان این نکته خالی از لطف نیست که فولاد به مراتب قیمت مناسب تری نسبت به آلومینیوم دارد و همچنین نصب رادیاتور های فولادی پنلی ساده تر و کم هزینه تر است. فروشندگان و حتی برخی تولید کنندگان نیز بر این باورند که فلز فولاد، سازگاری بیشتری با فلز مس (جنس مبدل حرارتی در داخل پکیج شوفاژ دیواری از مس است) دارد. اما از نکات منفی این رادیاتور می توان به عدم مقاومت کافی در برابر زنگ زدگی، وزن زیاد، سرعت بالای از دست دادن حرارت، عدم یکنواختی دمای اتاق اشاره کرد.
حال باید تمامی وارد را بررسی نمائیم تا بتوانیم انتخاب بهتری داشته باشیم.
.
.
بررسی نکات مثبت و منفی رادیاتور آلومینیومی پره ای:
وزن کم رادیاتور خطرات سقوط رادیاتور را از روی دیوار کاهش داده و به طور کلی به سبک تر شدن وزن ساختمان کمک می کند. یکی از دلایل یکنواختی دمای اتاق در زمان استفاده از این رادیاتور، شکل ظاهری آنهاست؛ که کمک می کند جریان همرفتی در فضای اتاق به خوبی ایجاد شده و حرارت رادیاتور به تمام فضای اتاق با کمترین میزان اختلاف دما منتقل گردد.
.
.
هوا گرفتن رادیاتور ها دلایل بسیار زیادی دارد که یکی از آنها ایراد در سیستم مرکزی موتور خانه یا پکیج شوفاژ دیواری است. درست عمل نکردن منبع انبساط و شیر های هواگیری اتوماتیک تعبیه شده بر روی پمپ ها و یا دیگر نقاط مدار لوله کشی، موجب بروز هوا گرفتگی در رادیاتور ها می شود. ضمن آنکه عدم لوله کشی صحیح و انتخاب نا درست سایز لوله های استفاده شده برای مدار گرمایشی، موجب ایجاد خلا در لوله ها و به تبع آن بروز انواع واکنش های شیمیایی در داخل لوله ها و رادیاتور ها می شود که علاوه بر ایجاد انواع گاز داخل رادیاتور و لوله نظیر نیتروژن، می تواند موجب سوراخ شدن رادیاتور شود.
طولانی بودن زمان گرم شدن رادیاتور های آلومینومی به نسبت رادیاتور های فولادی پنلی به دلیل زمان بر بودن ایجاد جریان یکنواخت در محیط است و باید این نکته را در نظر گرفت که به همین میزان که رادیاتور ها دیر تر گرم می شوند؛ دیر تر نیز دما از دست می دهند و نمی توان این نکته را مثبت و یا منفی تلقی کرد. عدم سازگاری رادیاتور آلومینیومی پره ای با پکیج شوفاژ دیواری نیز با توجه به تشکیل لایه اکسید بر روی جداره داخلی رادیاتور، عملا بی معنی است. در اولین زمان ورود آب از سیستم گرمایشی مرکزی به رادیاتوری، یک لایه نازک اکسید آلومینیومی بر روی سطح داخلی رادیاتور ها می نشیند؛ که به سوراخ نشدن و ارتقا میزان مقاومت رادیاتور کمک می کند لذا بیان این نکته توسط برخی تولید کنندگان و فروشندگان کاملا بی پایه و اساس بوده و صرفا برای فروش محصولات مورد نظرشان است.
بررسی نکات مثبت و منفی رادیاتور فولادی پنلی:
همان طور که پیش تر بیان شد؛ سرعت گرم شدن رادیاتور ها را نمی توان نکته مثبت یا منفی در نظر گرفت؛ زیرا به همان نسبت که رادیاتور های فولادی پنلی سریع تر گرم می شوند؛ سریع تر نیز دمای خود را از دست می دهند. قیمت مناسب فولاد به نسبت آلومینیوم نیز نکته بسیار تاثیر گذار در انتخاب نوع رادیاتور است. به طور کلی فولاد در برابر خوردگی مقاومت کمتری نسبت به آلومینیوم دارد و به کرات مشاهده شده است که رادیاتور های فولادی پانلی در محیط های مرطوب نظیر مناطق شمالی کشور، عملکرد ضعیفی داشته و بعد از گذشت مدت زمانی، دچار زنگ زدگی می شوند. باید در نظر داشت که با وجود آنکه فولاد ظرفیت حرارتی بالا تری داشته و انتقال حرارت را سریع تر و راحت تر انجام می دهد؛ اما گاها موجب عدم یکنواختی دما در محیط می شوند. نامناسب بودن شکل رادیاتور ها در برابر جریان همرفتی اتاق، موجب می گردد که دما در اطراف رادیاتور فولادی به مراتب گرم تر از نقاط دور تر باشد و این بزرگترین و مهم ترین ضعف رادیاتور های فولادی پنلی نسبت به رادیاتور های آلومینیومی پره ای است.
اما علت تشویق بیشتر برخی فروشندگان و تولیدکنندگان در کشور به خرید رادیاتور های فولادی پنلی چیست؟
یکی از دلایل آن تولید ساده تر و کم هزینه تر این نوع رادیاتور هاست. قیمت پایین تر ماشین آلات و مواد اولیه به تولید کنندگان این امکان را می دهد تا محصول خود را به قیمت مناسب تری روانه بازار نمایند و قطعا این مسئله سود بیشتری برای فروشندگان دارد و از این رو، فروشندگان سیستم های گرمایشی این رادیاتور ها را به مشتریان خود پیشنهاد می دهند.
البته توضیحات بالا بر این مبنا نمی باشد که رادیاتور های آلومینومی پره ای از رادیاتور های فولادی پنلی بهتر هستند و تنها در این مطلب سعی شد تا مقایسه ای بی طرف میان این دو نوع رادیاتور صورت بگیرد. همان طور که مشاهده شد هر کدام از این رادیاتور ها مزایای خود را داشته و نهایتا ساختمان به دمای مورد نظر مصرف کننده می رسد. ضمن آنکه طبق مقایسه صورت گرفته، رادیاتور های آلومینیومی مزایای بیشتری داشتند ولی باید به مسئله قیمت نیز توجه گردد.
برچسب ها: پکیج ، پکیج شوفاژ دیواری ، رادیاتور آلومینیومی ، رادیاتور پنلی فولادی ، پکیج چگالشی ، ایران رادیاتور ، رادیاتور پانلی ، شیر رادیاتوری ، محلول ضد هواگیری رادیاتور ، هواگیری رادیاتور ، شست و شوی پکیج ، مبدل پکیج ، شیلنگ پکیج ، رادیاتور سانیکا ، رادیاتور پانلی سانیکا ، شیر پکیجی ، پایه رادیاتور ، رادیاتور بورچا ، پکیج بوتان ، رادیاتور بوتان ، نصب رادیاتور ، صافی پکیج ، ملزومات نصب پکیج ، رادیاتور لورچ ، رادیاتور رز ، رادیاتور آذر ، رادیاتور پر بازده ، رادیاتور افروز ، پکیج لورچ ، پکیج شوفاژ دیواری لورچ ، پکیج دیواری لورچ ، پکیج آدنا ، پکیج هرما ، پکیج آریان ، پکیج آریستون ، پکیج شوفاژ دیواری بوتان ، رادیاتور ترک ، پکیج شوفاژ ، پکیج ایتالیایی
ارسال پاسخ
مطالب جدید
دفتر فنی مهندسی کالانیز با مدیریت مجرب و کادر متخصص، در زمینه مشاوره و فروش تجهیزات سیستم های تاسیسات ساختمان و سیستم های گرمایشی و سرمایشی با هدف همکاری و مشارکت با پروژه های ساختمانی و فروشندگان این محصولات، در حال فعالیت میباشد. این مجموعه در تلاش است با فروش محصولات با کیفیت و مطابق با تکنولوژی روز دنیا، ارائه خدمات، آموزش و مشاوره های لازم، گامی در جهت ارتقا صنعت ساختمان سازی کشور بردارد. کالانیز می کوشد تا سبد کامل و متنوعی را از محصولات استاندارد و با کیفیت بالا را به بهترین شکل ممکن و با دقت و سرعت مناسب به نقاط مختلف کشور ارسال نماید. خدمات مشاوره و آموزشی نیز از خدمات اصلی این مجموعه می باشد زیرا که کالانیز بر اهمیت آگاهی سازی مشتریان خود مبنی بر نحوه انتخاب، استفاده و نگهداری از تجهیزات تاسیساتی تاکید ویژه ای دارد.