- ارسال شده در ۱۳۹۵ شهریور ۰۷ ساعت ۱۰:۱۸
- توسط علی واعظ بزرگی
- ۰ نظر
- در مطالب عمومی » مطالب آموزشی
انواع سیستم های گرمایشی رایج و مقایسه آنها با یکدیگر
جزوه آموزشی گرمایش از کف - بخش چهارم
انواع سیستم های گرمایشی رایج و مقایسه آنها با یکدیگر
2-1- سیستم فن کوئل (هوای اجباری Forced Air)
در این سیستم به منظور کنترل دمای هوای اتاق و جبران تلفات انرژی هوای گرم به داخل ساختمان جریان می یابد که مقدار اتلاف انرژی ساختمان یعنی بار حرارتی آن مشخص کننده دو پارامتر دمای هوای ورودی و سرعت (دبی) آن می باشد.
اگر اتلاف انرژی بالا باشد یعنی بار حرارتی ساختمان زیاد باشد باید دمای هوای ورودی را بالاتر ببریم تا به دمای مورد نیاز ترموستات (2/22 – 1/21 دجه سانتی گراد) برسد. اگر اتلاف انرژی خیلی بالا نباشد حتی با وزش هوای دمای پایین هم می توانیم این دما را تأمین کنیم. باید توجه داشت که دیاگرام این نوع سیستم تقریباً نقطه متضاد حالت ایده آل می باشد. یعنی در قسمت های با ارتفاع کمتر دما هوا پایین تر و در قسمت های بالا دما بالاتر می باشد.
2-2- سیستم کانوکتور (Convective Baseboard)
نحوه عمل این سیستم به گونه ای است که آب داغ داخل کویل ها عبور داده می شود و هوا را از لا به لای آنها عبور می دهند تا از طریق همرفت حرارت به محیط منتقل شود.
اگرچه مقدار حرارت ایجاد شده با این روش کمتر از وسایل تشعشعی است اما به علت کوچک بودن سطح سیستم باید دمای آن نسبتاً بالا باشد. از آنجا که این سیستم در دیوارهای خارجی جاسازی می شود هوای گرم در امتداد دیوارهای خارجی عبور و زیر سقف جمع می شود. حرکت هوا در این سیستم نسبت به فن کوئل طبیعی تر بوده و ناشی از همرفت (Convection) می باشد در حالی که در سیستم فن کوئل هوای گرم به صورت مستقیم به بدن برخورد می کند و به همین دلیل این سیستم آسایش کمتری ایجاد می کند.
2-3- سیستم رادیاتور (Radiator System)
جنس رادیاتورها از چدن یا آلومینیوم زینتی می باشد که نسبت به فن کوئل و کانکتورها دارای جرم بیشتری هستند و به همین علت قادر به ایجاد حرارت تشعشعی بیشتری نسبت به این سیستم ها می باشند. اگرچه باز به علت کوچک بودن سطح رادیاتور بیشترین مقدار انتقال حرارت از طریق همرفت می باشد.
از طرف دیگر رادیاتور به دمای آب نسبتاً بالایی احتیاج دارد. در این روش هم مانند کانوکتور هوا از لا به لای پره های رادیاتور حرکت کرده و گرم می شود. اگرچه مانند کانوکتور، رادیاتور هم باعث ایجاد حوضچه نایکنواخت حرارتی و به تبع آن جریان هوایی گرم که روی اتلاف انرژی ایده ال همرفتی بدن تاثیر نامطلوبی می گذارد می شود در این روش نیز همانند فن کویل و کانوکتور دیاگرام توزیع دمای ایجاد شده با دیگرام توزیع دمای ایده آل متفاوت می باشد.
2-4- سیستم گرمایش کفی (Under floor Heating)
گرمایش کفی تنها سیستمی است که نمودار حرارتی آن به نمودار گرمایش ایده آل بسیار نزدیک می باشد. در واقع کف اتاق به یک رادیاتور با سطح بزرگ و دمای پایین تبدیل می شود. از آنجا که شخص همواره با کف و یا وسایل که به وسیله کف اتاق گرم می شوند در تماس می باشد به صورت غیر مستقیم حرارت به شخص منتقل می شود و نسبت به روش های دیگر که شخص از طریق کف حرارت را از دست می دهد متفاوت است. به علاوه گرمایش کفی، کف اتاق را گرم می کند و بدین طریق مانع از اتلاف انرژی از طریق تشعشع بدن شخص شده و آن را متعادل نگه می دارد یعنی 50% از تمام حرارتی که شخص ممکن است از دست بدهد.
در روش گرمایش کفی دمای آب سیستم رادیاتور و یا کانوکتور کمتر می باشد. دمای کف اتاق را پایین تر از 8/30 درجه سانتی گراد نگه می دارند. (در تمامی حالات به جز در حالتی که کف چوب می باشد که در این حالت حداکثر دمای کف باید 26 درجه سانتی گراد باشد).
همان طور که در نمودار مشاهده شد منحنی گرمایش کفی به صورت تنگاتنگی نزدیک به نمودار حرارت ایده آل می باشد لذا این روش نسبت به سایر روش های گرمایش دارای بازده عملکردی بالاتری می باشد.
منبع : گرمایش از کف در Loop CAD
مولفان : مهندس محسن ایزدخواه
مهندس هاشم خانی مقدم
مهندس کیوان یزدانی
برچسب ها: لوله پنج لایه ، کالانیز ، گرمایش از کف
مطالب جدید
دفتر فنی مهندسی کالانیز با مدیریت مجرب و کادر متخصص، در زمینه مشاوره و فروش تجهیزات سیستم های تاسیسات ساختمان و سیستم های گرمایشی و سرمایشی با هدف همکاری و مشارکت با پروژه های ساختمانی و فروشندگان این محصولات، در حال فعالیت میباشد. این مجموعه در تلاش است با فروش محصولات با کیفیت و مطابق با تکنولوژی روز دنیا، ارائه خدمات، آموزش و مشاوره های لازم، گامی در جهت ارتقا صنعت ساختمان سازی کشور بردارد. کالانیز می کوشد تا سبد کامل و متنوعی را از محصولات استاندارد و با کیفیت بالا را به بهترین شکل ممکن و با دقت و سرعت مناسب به نقاط مختلف کشور ارسال نماید. خدمات مشاوره و آموزشی نیز از خدمات اصلی این مجموعه می باشد زیرا که کالانیز بر اهمیت آگاهی سازی مشتریان خود مبنی بر نحوه انتخاب، استفاده و نگهداری از تجهیزات تاسیساتی تاکید ویژه ای دارد.